Undrar om det är ett slags beroende?

Jag tittar på kort fån BB tiden, när mina ♥ var nyfödda, när dom ammade, när dom var små, lärde sig vända sig, sitta, krypa. När jag var gravid. Åh vad jag längtar tillbaka. Det är ju så himla mysigt.
Kanske, kanske det får komma en liten skrutt till om några år. Möjligehetn finns.


Imorgon händer det!!!

Jag ska göra min första dag, på ny avdelning, på högre sysselsättning. Tur att Niklas jobbar kväll så han kör barnen till dagis halv elva. Så jag slipper starata dagen med att köra dom innan jag börjar.
Men sen på fredag ska jag upp med dom och hinna göra dom klara, skjutsa och lämna dom innan kl sju.
Helst ska jag vara instämplad kl tio i sju.
Men det känns både kul och gruvsamt på samma gång. Men det kommer gå bra, det är jag övertygad om.
Blir nog bra att få tjäna lite mer pengar, man är ju inte direkt rik på att vara mammaledig. Men oj så glad njag är att jag har fått den äran att föda dom, vara hemma med dom, njuta av dom varje dag!

Många kvinnor hör jag klagar för att dom går miste om pensionspengar och sånt. Men herregud, äran att få bära barnen, vårda dom, att möjligheten finns för oss, även männen, men det är ju inte så ofta dom är hemma på samma vis som kvinnan. Men att vi faktiskt får ha den möjligheten att kunna vara hemma och njuta av våra barn i lugn och ro i ett helt år, eller som jag över ett år. Jag är så tacksam för detta! Att jag sen kanske måste leva lite snålare som pensionär det gör mig inget. För det jag har vunnit av att vara hemma är mer värt än pengar.

Männen missar ju väldigt mycket av det första året då dom måste jobba. Och inte i alla fall, men dom flesta är det ju så, mycket för att männen tjänar mer, mamman ammar, och tyvärr känns det mer naturligt för mamma att vara hemma.

Oj, som vanligt babblar jag på om massa, det här skulle bli ett kort inlägg om hur nervös jag är inför imorgon. :P



Min älskade lilla Wilma alldeles nykläckt♥

Nu är mina barn hemma igen

Vi har mys fika, sett Nalle Puh och Heffaklumpen. Rasmus nya favorit.
Kolla lite på datorn, men nu håller det på vara dax för middag. Blir korvstroganof och ris, jag gör faktiskt den godaste!
Sen ville jag så gärna se Wallander som gick på fyran i fredags, men jag var så himla trött efter att vi varit ute hela dagen så jag somnade kl åtta på soffan, vakna när den slutade. Blev så besviken, så nu har Niklas sagt att vi ska se den ikväll. Måste verkligen passa på och mysa, mysa, mysa nu när det bara är två dagar kvar tills jag börjar jobba!
Fatta att det är på torsdag. Jag är dö nervös!



Haha, Rasmus i kyrkan på en skolavslutning..:P

Många säger att barnen är väldigt lik pappa. Och sen förklarar dom varför, och anledningen?
Dom har samma lysande ögon när dom hittar på otyg. :P
Jag säger ju att dom har ärvt allt bus av pappa sin. :P


Slappar för mig själv.

Jag skjutsa barnen på dagis i morse, sen drog jag och träna nån timme, sen skynda jag hem, fika och bara suttit här i soffan och latat mig. Gisses så skönt, så länge sen jag bara suttit så här.
Men nu ska dom hem snart, ska bli kul att få hämta hem dom. Men vad ska vi hitta på?




Jag längtar så mycket efter sommaren! Åh vad jag längtar, allt roligt man kan göra.
Slippa alla kläder, bökande med vagnen eller sparken, kylan, ja allt.
Jag vill bara ha sommar NUUUUU!!!!!!

Måndag morgon är åter här...

Igår så tog vi reda på det fina vädret och åkte först till moster Bibban och skotta lite tak, sen åkte vi vidare till mor, lånja skoter och pulka, båda bröderna var med också. Vi njöt av solen och grabbarna fick leka av sig ordentligt, grilla korv och drack massa kaffe. En super dag som avslutatdes med en riktigt god köttfärssås som Micke bjöd på. :)

Idag fyller min mamma år, ska dit och gratta henne så fort gubben kommer hem.

Jag tror jag ska förska med Rasmus att på påsk, då ska han få lägga alla tuttar, ja Wilmas också, och sen ge dom till påskharen och då kommer han att få ett ägg med godis ist.
Jag hoppas det kommer funka, tror jag har bestämt att han ska sluta med den. Men värst blir det väll för Wilma, eller vi med Wilma, tycker hon är så liten, men det blir kanske två tre dagar som blir jobbig utan, sen vänjer dom sig ju.

Sen när vi kommer i ordning i huset, det är ju ändå tre månader kvar, så ska jag försöka ta blöjorna. Men undrar om dom ska få ha på natten? Eller hur gör alla. Tar ni dom bara på en gång?
Ja det ser man väll. Dom får då ha på natten till en början då dom verkligen kommit på hur det funkar med pottan och allt. :)



officiell paltkokerska...

Jag kunde göra palt, det blev jätte gott. Ganska nära mormors paltar så det ligger väll i blodet..;P
Nä men mormors palt är bäst, men jag var inte allt för långt ifrån. :)

Så nu ska jag och Rasmus äta uppstekt palt, se en film och mysa!


Det kommer bli hårt för mina hjärtan

När våren kommer, och vi fått flytta till huset, då jag har en egen tvättmaskin, då ska jag ta tag i blöjorna.
Både Wilma och Rasmus ska få sluta med blöjor. Och tutte.
För kolla hur dom har tuttarna HELA tiden!


Vet ni hur mycket tuttar kostar, mellan 30 och 45 kr för tre st. Wilma får en och Rasmus en, då har vi en reserv, men då slarvar Rasmus bort sin ganska snabbt, och tar själv fram reserven. Då finns bara två kvar. Och då biter dom på dom hela dagen och innan nästa dag är slut är dom trasiga.
Så nä, när vi flyttar då blir mamma hård! Ja, skulle ju kunna ta av dom tuttarna nu, och ta blöjorna vid flytten. Ja så får det bli. Det lät bättre.


Det kommer bli hårt för mina hjärtan

När våren kommer, och vi fått flytta till huset, då jag har en egen tvättmaskin, då ska jag ta tag i blöjorna.
Både Wilma och Rasmus ska få sluta med blöjor. Och tutte.
För kolla hur dom har tuttarna HELA tiden!


Vet ni hur mycket tuttar kostar, mellan 30 och 45 kr för tre st. Wilma får en och Rasmus en, då har vi en reserv, men då slarvar Rasmus bort sin ganska snabbt, och tar själv fram reserven. Då finns bara två kvar. Och då biter dom på dom hela dagen och innan nästa dag är slut är dom trasiga.
Så nä, när vi flyttar då blir mamma hård! Ja, skulle ju kunna ta av dom tuttarna nu, och ta blöjorna vid flytten. Ja så får det bli. Det lät bättre.


Idag vankas det palt!


God morgon!
Japp, idag har dagen kommit, då jag har bestämt mig, fått för mig att jag ska göra palt! Ja ingen jävla fejk palt nu, utan riktig palt, på riktiga pären! ;P
Men så vaknar jag och det luktar något, som jag inte kan riktigt sätta fingret på vad det är som luktar. Så städa idag, så tänkte jag även baka bullar, för nu har jag kommit på de små felen med förra bullarna som jag ska rätta till den här gången. ;P

Ska på lunch dejt med Emma♥, och ska upp dit lite tidigare så jag får mej nå kaffe, orkar inte koka bara till mig själv.
Så bjöd jag hit Emma och Andreas på lite palt, Emma åt tydligen inte palt, så då får Andreas komma och äta ist.
Vet inte vad jag ska ge Emma, hon får ta med sig en pizza eller nåt. Eller äta bullarna som jag ska baka, det lär hon gilla. Tror hon är en liten bullälskare inerst inne. :P



Emma är en av dom finaste människor jag vet! ÄLSKAAAAAAR henne!

Åh, ska be Emma ta med sig kablar och skit så vi kan tömma hennes telefon och kamera på bilder och lägga in på min dator, för hon har tagit massa fina bilder, många på Rasmus sen han var liten.

Och sen, kom jag på precis nu att jag lovat barnens +mormor att bränna över lite bilder till henne, så det måste jag göra nu, gud det är ju säkert ett år sen, minnst som jag lovade henne det! FÖRLÅT!

Nä nu ska jag göra mig lite fin för min dejt. Och skala en jäkla massa potatis. ;P




Ibland fäller jag en tår av glädje och lycka över mina fina barn.
Dom är det mest underbara som finns, dom förgyller mitt liv, ger mina dagar ljus.
Jag är så himla tacksam för att dom finns här med mig♥


Hallå alla trötta, förkylda men ändå glada!

Haha, nä men, jag har inte kunnat uppdatera så mycket. Har det inte vart Wilma som vart lite kraslig så har det varit Rasmus. Och som att inte det räckte till så åkte både jag och Niklas på något jävla dunder virus. Vi har vart så jäkla nere, har inte ens kunnat tänka på nån dator. Men nu tror jag vi börjar vakna till liv igen.

Igår fyllde underbara Niklas 25 år! GRATTIS!




Ja han har lite ålders nåjja, haha, som han sa, nu är han närmare 30 än 20. :P Gammhärk. :P

Ja så igår gjordes det av med varenda litet korvöre jag hade för det var inte bara Niklas vi firade, utan min kära syster, min moster och så fuller kära mor år på måndag. Så den här månaden är det bara kalas hela månaden..:)

Wilma håller på skola in sig, och det går jätte bra, hon är så duktig så, ocg bara mamma far därifrån kommer hon nog att trivas ännu bättre.
Ja missförstå nu inte, hon älskar ju mig MEST i hela världen, men hon blir så svartis på dom andra barnen som också vill vara med mig, så hon är lite gnällig. Så jag tror att bara jag inte är där så kommer det nog att bli bra. Hon blir ju då ÄNNU gladare när jag kommer tillbaka. :D Jag är super nöjd med mina dagmammor!

Men jag mår nästan illa av tanken på att börja jobba igen. Kommer bli så mycket nytt på samma gång känner jag.
Wilma och Rasmus på dagis, jag jobba, ny avdelning, högre sysselsättningsgrad, faktumet att det inte är någon bebis här hemma längre, utan en stor liten flicka som går på dagis.

Men bara de första dagarna är gjorda kommer det kännas som jag aldrig varit hemma och allt rullar på som vanligt.:)




Vilka drömmar...

Vaknade helt svettig. Rasmus hade både kramper inatt ( i drömmen), björnar jagade oss, och jag hade ett himla jobb med att inte bara rädda mina barn. Jag måste ha vart nån barnskötare, för där var en fem sex ungar som jag skulle rädda både från brun björn och isbjörn. Men alla barnen klarade sig helskinnade. Tror jag.....................

Ralle har febran än, jag har fått ögoninflammation på ett öga, känns som en tennisboll där. Men vi är nöjda och glada i alla fall, vi myser på här hemma, tvättar, städar, bytt i alla våra sängar har vi gjort. Druckit dricka och delat på en liten zoo påse. Och ute är det varmt och skönt, så ska väll tvinga ut mitt öga och jag och leka av Bella lite.

Bella är lite omöjlig ute nu när man möter hundar, hon vill fram och leka, reser ragg men hon vill bara fram och hälsa, men folk som möter en tycker nog inte det är så kul. Hon är ju stark också, så det är lite bökigt att hålla koll på henne samtidigt som man ska dra ca 35 kilo vagn. Så på söndag om jag finner en lucka ska jag nog ta med henne på öppna hundkursen, kan jag kalla det för det?
Ja men man får gå dit och träna hundarna, tror det var på stallet. Så ska nog fara dit och kolla om det kan va nåt. Men jag kommer ju ha det jag gör. Haha.



Fredag idag, ja, och sjuklingar är vi. Har nog inte sovit ok på två veckor nu. Men en mamma klarar allt, visst var det så?
Men fattigare än fattigast är vi, ända till måndag, så hoppas vi kan då skrapa ihop något till middag ikväll, kylen ekar med sin frånvaro. Endast frukt ligger i den just nu.
Haha, nä men lite handing idag och sen hoppas jag vi klarar denna helg också. :P

Så imorgon funderar vi på åka skoter om Rasmus är piggare, vilket han givet inte kommer vara och solen kommer väll lysa som bäst i morgon och vi får sitta inne. Men man kan ju önska i alla fall..:P



Haha, bjuder på en knasbild. Wilma var ju glad i alla fall..:)



Tårtmonster??? OJA!


Vilket pusslande...

Ja, Rasmus är sjuk, jag har en klump i magen av att jag ska missa hans febertoppar och han får kramp. Min lilla prinsessa är en bestämd liten dam, det ska gå som hon vill, annars surar hon på golvet. Rasmus ska helst inte vara med mig för mycket, för då ska hon sitta i knä. Men nu när han är lite down så är han ju extra mys sjuk.
Så har jag en gnällande hund som evigt håller på ta kol på mig sånna här dagar. Hon får väll antagligen va ute för lite, fast jag försökte leka av henne innan Niklas for på jobbet. Men den lekstunden ute räckte inte länge.
Så hade jag tvätt dag. Och tidsoptimist som man är så får jag inte alls ihop det. Var tvungen att ta en extra tid imorgon också.

Haha, men är vi inte bra så säg, det känns alltid kämpigt när man är mitt i det, men så ligger du i sängen och faktiskt kan känna att ja du, det här gjorde jag faktiskt bra! Nya tag imorgon då! :)

Nu ligger skruttfia på golvet och är lite sur på mamma, tror hon vill ha sagt att det är dags för lella och sova. Hoppas det, så jag får mysa lite med den stora grabben också!

Puss alla fina från oss, sov gott!


Men alltså....

Jag dör vilken liten godis gris jag är!
Har tänkt på godis hela veckan, och har inte en enda liten godis hemma, tur har det väll vart, är ju inte så nyttigt att gå runt och äta godis hela dagarna, utan istället har jag inte stoppat en enda sötbit i munnen, ja förutom bullarna jag ovh Ralle bakade i, var det måndag?
Jaja. Nä men jag VILL HA EN FET GODISPÅSE och bara sitta och mumsa i mig alla godheter. Imorgon blir det fan i mej godis kväll, eller, på lördag är det ju gladiatorerna, och då vill jag ju också ha godis. Vilka problem.

Nä, blir nog en två timmars träning i morgon ist, lite nyttigare för kroppen. :P
Nä men jag har längtat, har inte blivit tränat något, och har inte ens vart duktig på gå med Bella.
Wilma håller ju på skolas in, Rasmus fick kramper igår, så vi är som fast här hemma.
Men i morgon ska jag fan i mej träna när Niklas kommer hem.
Har klickat hem lite träningskläder, man kan inte träna i skit kläder, man ska ha riktiga och sköna kläder när man tränar. Och en baddräkt, har inga badkläder att ha nu när Rasmus är så frälst i badhuset. Har en bikiniöverdel sen jag var? Tretton? Och badtrosorna ska vi inte ens tala om! Hahah, jag halvt dör när jag tänker på dom..:P

Men men, ska kanske se om jag kan sno ihop något gott fika till oss i alla fall, limpa med massa grönsaker, nåt gott pålägg, oboy!! Ja det får duga, eller kanske hacka upp alla resternade frukter vi har och göra fruktsallad? Hmmm....


Lovade ju lite bilder från Wilmas kalas...



Tårtan Rasmus hjälpte mig att baka, fin va? :)



Wilmas första tårtbit, gooot!



Första paketet öppnas med Emma och Andreas



Får hjälp förbi alla fina paketen:)



Haha, hela familjen undrar vad det kan va i nästa paket..:P



Fick en egen bil och husvagn



Så här snygg blir man i en av alla outfits som lillan fick på sin stora dag



Och så här jobbigt kan det vara att vara hund och måsta vara med på kalas.
Så då slappar man i husse och mattes säng.

Det var en fin dag att lägga på minnet, synd lillan var lite febrig annars hade dagen varit ännu mer perfekt!

♥♥♥



Om någon känner för det...

Så får denne gärna sätta in en bidragande slant på mitt konto. Kanske femtio tusen. Ja alltså mer går ju också bra, typ hundra, två hundra tusen, ja varför inte en miljon?!
Släng in en kommentar om du vill ge mig en miljon så får du mitt kontonr så du kan sätta dom på mitt konto.
Tack på förhand!

Nä men skämt och sido, jag har sett så mycket fint jag skulle vilja pryda mitt blivande hus med. Och så fina badrumsmattor jag skulle vilja sätta in, och bygga en lektuga, en grillplats. Ja, pengar det går fort att göra av med.
Men Rom byggdes inte på en dag heller va?
Huset är så fint, behövs inte göras något egentligen. Men lite nya tapeter och möbler det är ju sånt man vill köpa och göra nytt för att få sin egen prägel på stället. Och sen lekstuga har jag längtat efter sen Rasmus kom att få göra till mina barn. Sen grillplats på den gården kommer bli så himla fint!
Men då är det ju bara det att Niklas vill ha bastu, som redan finns inne i huset, OCH en badtunna på gården också. Och för att inte glömma, en rök.
Men bastun får han skippa, för det finns där innte, röken får stå i skogskanten isf, och badtunna, ja det kan han väll få ha för det kan ju även jag komma att tycka om..:P
Haha, men han måste ju få drömma, bara han ser till att jag får handla det jag vill så får han ha sina drömmar, och att han hjälper mig bygga det jag har tänkt, sen ser vi väll hur mycket pengar vi kan lägga på den där förbaskade röken och badtunnan. :P

Japp, vi drömmer och längtar jätte mycket till datumet för flytten kommer, så låt nu dom här månaderna bara springa förbi oss, så vi får komma till huset, fixa och dona och göra det fint.

PUUUUUS


2012-02-13

Så har Wilma nu fyllt ett år! Dagen var bra, men lillan låg på 40 graders feber så hon kunde väll inte direkt njuta av sin dag till fullo, men hon fick tårta och fina presenter, som storebror fick leka med en massa.
Ska tömma kameran och Nikals telefon, ikväll hoppas jag att jag ska hinna göra det, så jag kan lägga upp lite fina bilder från hennes dag..:)

Idag har jag bakat bullar, är så glad för dom blev goda den här gången!
Det enda minuset var väll att jag inte hade något bakplåtspapper, gatt lägga dom direkt på plåten, såckret brändes lite på några men dom blev helt klart godkända med tanke på hur äckliga dom brukar bli när jag bakat förut. :P

Vet ni, jag har en känsla av lugn i min kropp. Lugn, glädje. Jag är så glad för det jag har. Mina fina barn, min man, mitt blivande hus. Saker händer av en anledning, det gör verkligen det.



Haha, storjägarn. :P

På -25 graders sträcket igen

Men alltså, igår var väll det acceptabelt kallt. Men så kommer ett baksalg idag och man vet inte hur man ska kunna ens fara och hämta grabben på dagis.
Och jag om verkligen skulle behöva ha lite varmare för jag har massa ärenden i veckan och helst av allt skulle jag ju vilja kunna gå och göra dom. Hatar att köra bil.
Och det är ju så himla lättsamt att ha dom i vagnen, bara gå in överallt och slippa fundera på om man går in nån stans där Rasmus kan råka riva ner nåt och he sönder saker. Nä han är ingen vilding, men det går liksom lite fort då han är med. Han vill gärna kolla på allt. Och sen är det ju inte så lätt för de små att förstå att man kan riva ner saker genom att bara gå förbi dom, för att butikspersonalen ställer alla möjliga porslinssaker LÄNGST ut på borden, och även fast dom vet att barn kommer in dit för det är ju faktiskt en leksaksaffär också.
Men ja jag vet inte..............

Nu sover lillan, och jag ligger och latar mig. Kanske ska ta lite fika, lägga mig i soffan och torr se lite tv?
Ja så får det nog bli...:)


Vet ni...

På lördag fyller våran prinsessa 1år!!!! Jag kan inte tro att det är sant att hon varit hos oss ett helt år!
Eller jo, det känns som hon alltid funnits hos oss, men alltså, hon går utan problem, äter själv, sover själv, hon kan säga ifrån, oja det kan hon! Hon är så stor, men ändå tror jag hela tiden att hon bara är en bebis, min lilla bebis.
Men hon är ju ingen bebis, hon är ju nu ett glatt litet barn med stor vilja.
Älskade lilla fis fia♥
Och snart ska hon skolas in hos dagmamma, jag ska börja jobba och ja herregud vad allt kommer förändras. Men inte till något sämre men ändå, vi har haft det så skönt här hemma med varandra.
Ja, alltså varje år kommer nya saker som dom lär sig, gör, och varje ålder har sin charm, men att inte ha en bebis här hemma kommer att kännas konstigt. Men allt kommer och vara precis lika bra, för vi är en familj, och vi älskar varnadra! Mina älskade små guldgryn, finns inget vackrare än dom i mina ögon♥




Vilken härlig men kall helg!

Fredag var nog den bästa fredagen på länge, vi var bjudna på ett kalas hos familjen "Hedström" i Dalasjö. Dom hade hyrt folketshus där. Vi grillade i ca 35 graders kyla, det var inte mer än femton grader inne i den lokalen heller.
Men gissa om det var en bra kväll?! Vi hade en super duper lekledare, hon hade så roliga saker att leverera, och jag har inte skrattat så mycket på mycket länge! Det var en så himla lyckad kväll. Tur det fanns motorvärmare, för det var fan iskallt att köra hem sen. Men jag körde oss hem helskinnade med lite filtar och annat på oss. Så vi for hem till mamma där barnen fått vara, och dom hade haft så skojj. Man är ju inte van att vara uppe till halv två och kliva upp med två energiska barn nästa morgon, men jag drack ju inget och gissa om jag vann på det. OJA!
Så lördag mös vi på hos mormor, åt god mat, massa godis och dricka till Gladiatorerna. Ibland är det ganska skönt med kojjdagar också, men nu tycker jag att våren kan skynda sig hit så vi kan vara ute lite mer. Och ja, jag vet att jag tjatar, men 1 juni får vi ju HUSET!!!!:D

Men nu ringde bror och han står med skotern så jag måste klä de små och hämta han. :)

Hörs!


RSS 2.0