Blåser och blåser.

Fy för detta blåsväder. Jag vill inte ta ut förkylda barn i detta. Men jag vill gå ut!
Promenera, göra snö änglar, mata fåglarna, leka i lekstugan, äta snö....haha, nä okej, inte äta snö.

Vill träna idag, men kan inte lämna barnen förn ikväll, men då är det ju så himla mycket folk där. Vill helst vara där på morgonen och bara få va lite själv, inte tävla om att få använda nån av alla maskiner. Men men, sommar 2012 kommer ju att komma, och det har man ju märkt, det går fortare än man vill tro, så det är nog bara bita i det sura äpplet och åka dit.

Lyssnar på en julskiva jag köpte igår, och den var faktiskt jätte bra! Blev nöjd som tusan. Var lite rockiga och lite alla möjliga låtar på den. Och 60 spänn. 2 cd, We wish you a merry christmas hette den.
Jag diggar den i alla fall. Kanske jag kan få lite julstämning med den.:)

Tänker nog ladda in lite bilder fån Niklas telefon, åh så fina bilder han har tagit med den.
Men det är klart, det är ju mina barn som är på bilderna så annat än bra kan dom ju bara inte bli..;P

I helgen blir det visst julbord på hotellet, ska bli skojj, bara leta nån barnvakt så man kanske kan slagga hos bror. Skulle vara skönt att få ta sig en bärtz eller två då jag missade haloween.
Men jag får se, kan ju vara skönt att få åka hem till sina änglar och ligga och krama dom, vakna upp på morgonen med dom, mysa i soffan till barn tv. Åh, finns det något som är mer underbart än det. Sina barn. Mina barn.
Det är helt otroligt HUR mycket man kan älska någon. Att ha någon som man gör ALLT för. Det är en helt sjuk känsla. Att man verkligen älskar så mycket så det nästan gör ont i hjärtat.
Åh, dom är så underbara.


Igår var det skyltsöndag.

Det var mysigt. Titta runt lite och en julklapp till är inhandlad.
Kvällen avslutades med pizza. Och febriga barn men det var okey. Dom var så otroligt snälla och glada i alla fall...

Idag håller vi oss nog inne, och avslutar kanske kvällen på BC.

Hörs!♥

Träningen fortsätter...

Det är så skönt att jag tagit tag i träningen. Hoppas att jag håller mig kvar så jag inte ger upp. Men jag känner att det verkligen tar nu. Sist gav jag ju upp efter typ tre månader, tog en paus kan man väll mer säga. MEn det blev en lång paus. Så nu inför sommaren SKA jag träna HÅRT, HÅRT, HÅRT!

Dumt att säga det här i fall det skulle gå åt helvete...:P Men men...

Väntar med spänning efter en bostad! Väntar och väntar. Men det ser ju ljust ut, väntar på ett datum.
Ett eget skryp in. Ta fram alla barnens leksaker. Oj vad glada dom ska bli, kommer väll bli som en liten julafton för dom..:P

Nä nu ska jag återupprätta ordningen här hemma för det är kaos!


Lite roligare saker.

Är att nu kanske det vänder för mig.
Kanske får mig ett hem. Hoppas det går fort.
Ska bli så skönt att ha ett eget litet kryp in. Inte för att jag klagar på min kära mor som faktiskt tagit sig an oss.
Men det är ju faktiskt så, jag är van att ta hand om mig själv, nu har jag två barn också, och då vill man ha ett eget hem. Och sen är det ju mycket roligare att ses om man hinner sakna varandra lite.
Har jag inte rätt. Bjuda varandra på mat, hyra film, slappa, spela spel och sånt. Mycket trevligare då man inte hinner bli "less" på varandra. Men min kära mor älskar jag ändå!

Är lite fler saker som ordnar upp sig för mig förhoppningsvis. Bara mina planer går igenom. Blir lycklig av tanken!

Ja men sen har jag tagit upp träningen, har värk i hela kroppen idag. Bästa känslan faktiskt, värken efteråt. Så man vet att det faktiskt tog nåt.

Mina barn växer, lite snoriga men glada! :)

Ja, julen är på ingång. Likaså dagens middag. Ska ta mig ut med Bella idag och gå med henne. Hon blir ju så rast lös annars. Ikväll då det går att lämna barnen hemma.

Känns tråkigt att inte ha nån julkänsla alls i kroppen. Måste bero på att jag inte, ja jag vet inte. Dystert är det utan den känslan. Men den kommer nog på samma sätt som julen..:P

Ja jag vet. Bla,bla,bla.....Är som vanligt, bara babblar på om allt och inget.

Puss på er alla goa människor som finns där ute!

Älskar bilder som inte blir perfekta. Då menar jag så som man ofta försöker få bilder. Ett perfekt smile, perfekt hår, kläderna sitter perfekt. Nä dom ska vara lite knasiga ibland också. För så är ju verkligheten. Håret står åt alla håll, tröjan är helt ner kletad av middagsmaten. Sminket är helt utsmetat för man busat med sina troll.
Ja ni fattar. :)


2011-11-24

Jag skrev ju lite om dagiset där som skulle/ska läggas ner. Inte av kommunen då som många vill påstå.
Men, jag var ju in på deras protest sida på FB. Blev inbjuden att delta på listan eller vad jag ska säga. Men håller inte med dom så skrev min åsikt. Blev ju lite kaotiskt. Fick kommentarer där många inte alls höll med, tycte jag kom med "falsk" fakta. Men jag tycker inte att jag hade så fel, jag hade ju kollat upp, frågat och berätta bara det jag fått veta. Och hur det kan vara fel vet inte jag. Det jag tror är ju nog i så fall, att vi hade olika informatörer. Men vad säger att deras fakta var mer rätt än min?
Tyckte det var lite "kul" att vissa lämnade kommentarer med mitt namn i, då tar jag det som att det riktas mot mig. Sen några om att jag skulle inte föra debatt på den sidan utan i stora hela lämna den om jag inte höll med. Som jag förstår det.
Samtidigt kan jag tycka att gör man nåt sånt här ofentligt så bör man ju tåla andra åsikter också. Men det ironiska var tycker jag, att då jag blev ombedd att inte föra mina åsikter där, men ändå få kommentarer om hur fel jag hade.
Lite konstigt i mitt huvud. Man måste ju få försvara sig. Gäller båda håll tycker jag. Men men.

Tänkte bara jag skulle säga det, folk kan ju missförstå och tro jag har ändrat åsikt, eller inte haft något bättre att komma med. Men jag har bara inte haft tid med datorer och "debatter".

Sen var det någon som skrev att kommunhusets folk borde bytas ut till yngre. Ja men ställ er på kö då.
Är ju inga unga som engagerar sig. Eller inte så många unga i alla fall. Flesta sitter ju bara hemma och klagar på alla beslut men tar inte riktigt reda på vad det handlar om egentligen. Det är då vad jag tyker.
Finns mycket man kan göra om man vill förändra saker, men tråkigt nog är det ju nästan inga som gör nåt.
Bara klagar och klagar.

Kom ihåg, det här är inget facit, det är mina åsikter. Sen om det är rätt eller fel, ja vem är det upp till att avgöra.





Ett svar...


Kommunen har inte tagit över Kefas. Men dom är skyldiga att se till att alla barn får en barnomsorgsplats om man söker en. De barn som finns på Kefas har dom försökt att hitta lösningar för att dom ska få fortsätta vara en grupp.
Men man har ju bara en påse pengar, och är den slut vad ska man göra då?
Vad jag har förstått är det inte många förslag som har kommit in för vad man istället skulle kunna göra. Kommunen trycker ju inte egna pengar. Utan när pengarna är slut är dom slut.

Idag vet vi ju inte ens på vilka förskolor som kommer att få omplaceringar. Och sen är det ju som jag sagt tidigare, alla barn är inte på förskolan samtidigt! I en undersökning som gjordes på ett ställe var det en dag i oktober då alla barn var där samma dag. Och då handlade det om en timme som var fullsatt.

Men jag vet att kommunen gladeligen tar emot era förslag, om det i alla fall var någon som kom med ett.

Som jag även sa så skulle det kosta ca två miljoner kronor att starta en ny avdelning.
Och då kvarstår i stället frågan, Var ska dom pengarna tas?????
Snöröjningen som redan har blivit prövat att dras in på vintern. Ja det vet vi väll alla hur det blev?? Mycket klagomål!
Och jag vet då att jag gärna har snöröjning på vintern.
Ska vi dra in fler undersköterskor, sjuksköterskor, musikskolan, lärare, personligaassistenter......?

Ska jag säga enbart från mina åsikter så tycker jag att det är löjligt detta. Vi har inga mer pengar, men personer sliter häcken av sig för att få allt att rulla. Vården, skolorna, snöröjningen, ja allt som gör att ett samhälle kan fungera för ALLA.
Eller ska kanske vården dra in ännu mer?
Vi kanske ska lägga ner musikskolan helt enkelt?
Kanske säga upp egen personal på nån avdelning?
En ny avdelning motsvarar ca fem undersköterskor, ca fem sjuksköterskor, fem lärare.....
Men att nån avdelning som inte är så fullt belastade får två barn till på sin avdelning, jag tror faktiskt inte det gör så stor betydelse.

Jag kan ju tycka att man då istället kan kolla hur det ser ut per dag. Det finns tre heltidsanställda per avdelning. Men då det inte är alla barn där mer än en timme per månad så vad ska det då finnas tre heltider?

Och kommentarer som att "allt handlar ju bara om besparingar". Ja men hallå? Det finns ju inga pengar.
Det är väll samma sak som att jag får min lön idag, då kan jag ju inte gå och handla upp allt idag och tro att det helt plötsligt ska vara fullt nästa dag ändå????????

Men jag har pratat med en på kommunen idag som jag vet gärna tar emot förslag. Så det är bara att gå ner på kommunhuset och fråga vem som håller i den här frågan och lämna in era förslag.



Jag personligen tycker att våra politiker gör ett bra jobb och att dom borde få mer beröm ibland än att alltid, vilken fråga det än är, alltid få kritik. Sen gör dom ju inte allt rätt jämt heller, men lite beröm då och nu skulle nog inte skada.

Så beröm får dom från mig i alla fall för allt deras hårda arbete.



Vilhelmina

Gnabbar om att kommunen ska lägga ner ett dagis, och sprida ut barnen på andra avdelningar.
Men riktigt så är det inte.

För det första är det Pingstkyrkan om har lagt ner Kefas, inte kommunen. Kommunen är däremot skyldiga att erbjuda föräldrarna och barnen en plats i barnomsorgen om dom begär det hos kommunen. Alltså ställer sig i Kommunal barnomsorgs kö. Kommunen är inte skyldiga att driva Pingstkyrkans verksamhet vidare.

Frågan är var kommunen skulle ta dom ca två miljoner kronor som en ny avdelning skulle kosta?
Ska vi ta bort ca sex undersköterskor, fem sjuksköterskor, fem lärare, fem personliga assistenter, vaktmästare, socialsekreterare, skolkurator, lägga ner musikskolan????????????
Har ni några förslag på besparingar för att kunna finansiera en ny avdelning?!

Om det faktiskt är femton eller sexton barn på en avdelning tror jag inte har någon större betydelse. Med tanke på att alla barn inte är på förskolan samtidigt, mellan sex på morgonen och sex på kvällen. Några barn är där 25%, nån 50%, nån 75%, och nån 100%. Det är väldigt sällan det är full belastning. Tiderna varierar. Och om det skulle visa sig att en avdelning skulle vara väldigt tung arbetsmässigt så är jag övertygad om att arbetsgivaren är så proffisionell så dom åtgärdar det i så fall!

Sen är det ganska många fler saker i det här ämnet.
Jag tror att många av dom som står på listorna till ett upprop, inte har så mkt fakta på benen. Jag personligen tycker att man ska ta reda på fakta.
Sen är det ju mest skvaller som börjar som en fjäder och slutar som en höna.


Men, såklart, det här är ju bara mina åsikter och den fakta jag har fått.


Motigt

Som Kjell Bergqvist sa i serien "Mäklarna". Den här dan har vart lite j*vla motig. Känns som allt lixom bara fortsätter jävlas för mig. Ni vet, det är inga speciella saker egentligen. Men ni vet, barnen skriker hela natten, sover två timmar, man får inte in barnstolen eller vagenen i bilen, du blir sen dit du ska, du tappar mjöljken på affären, bilen är tom på bränsle fast du precis är på väg att tanka, du får punktering.......
Ja och så fortsätter det en hel dag. Ingen har dött, alla mår bra, men det bara fäller ner mer och mer jävulskap och man funderar om det verkligen kan komma nå mer. Men jo då det kan det!

Men, skit i det. Min hund är lite ja ni fattar, inget fint ord i alla fall. Nästan så hon ska få besöka en stig, och efter den stigen finns bara en sak att möta.....
Nä då. Klart som fan att hon ionte ska. Men när man sovit två timmar på en natt så kan jag säga hon är billig när hon är så matkåt som hon är, energisk, GNÄLLER SOM F*N......

Någon som är sugen på en hund??? :P

Nä då, skojja bara.

Nä nu vill Wilma vara med mamma, höres!



Ingen motivation idag....

Känner att jag, jag är ganska tom idag. Vet inte riktigt vad jag känner om den här dagen.....
Känns ganska svart och tom.
Känns som den innehåller så många timmar. Funderar hur f*n jag ska stå ut alla timmar som återstår av den här dagen.
Men vi ska upp och handla efter vilan så sen kanske dagen går ganska fort.
Just ja, tänkte ju göra vofflor till lunch åt de små.
Lär ju ta en stund. Och koka sylt om vi inte har nån. Vofflor utan sylt kan ju bli lite väl stelt kanske.
Sen vila. Sen handla. Sen mat igen. Sen dusch av barnen. Klippa Rasmus. Tvätta. Ja ja, ser ut som jag hade en del att göra när jag väl börjar fundera på det.........


Älskade




Så många vägar men vilken ska man ta??

Hur vet man vilken man ska välja? Jag vet ju på ett ungefär hur jag vill att mitt liv ska se ut om så där, ja va fan nu dök den där matten upp igen. Men när jag är så där 40-50 år.
Jag vill ha hus, glada fiska barn, en stadig inkomst som gör att jag kan ge mina barn allt dom behöver. Ett jobb som inebär mer pengar än den sysselsättningsgrad jag har idag.
Jag vill vara frisk och aktiv. Jag vill vara LYCKLIG.
Men då livet bjuder på olika möjligehet, som leder dig på olika håll, vilken ska man välja.
Man blir rädd för osäkerheten, att inte veta vad som ska hända, men sen då?
Elller hur ska du kunna veta?
Man måste ju chansa på det som du tror kan leda dig rätt.


Så förbannat surt det känns!

Jag har suttit och sytt ( med hjälp av Emma så klart) min och Niklas dräkt inför maskeraden i fredags i två veckor och så fixat barnvakt. Så kom fredag, vi hade super mysigt hemme hos Emma och hennes fina familj, åt gott och sminka och mös för hela slanten. Så kom farfar och hämta barnen och vi skulle bara sminka oss färdigt innan vi skulle gå ut och då slår det till. MIGRÄN!!!!! Huvudet spränger och jag blir illa mående!
Hur kan deyt komma precis den kvällen!!!! Jag blir så himla sur! Så min kväll som jag hade planerar så länge gick i krasch, och Mirja fick fara hem och lägga sig. Jag blir så arg och ledsen. Har varit sur över det nu sen dess. Kan inte beskriva hur sur och ledsen jag blev. FAAAAAN ALLTSÅ!!!!!


Så förbannat surt det känns!

Jag har suttit och sytt ( med hjälp av Emma så klart) min och Niklas dräkt inför maskeraden i fredags i två veckor och så fixat barnvakt. Så kom fredag, vi hade super mysigt hemme hos Emma och hennes fina familj, åt gott och sminka och mös för hela slanten. Så kom farfar och hämta barnen och vi skulle bara sminka oss färdigt innan vi skulle gå ut och då slår det till. MIGRÄN!!!!! Huvudet spränger och jag blir illa mående!
Hur kan deyt komma precis den kvällen!!!! Jag blir så himla sur! Så min kväll som jag hade planerar så länge gick i krasch, och Mirja fick fara hem och lägga sig. Jag blir så arg och ledsen. Har varit sur över det nu sen dess. Kan inte beskriva hur sur och ledsen jag blev. FAAAAAN ALLTSÅ!!!!!


Den här klänningen.....



Har Wilma och Rasmus Plus-mormor gjort till henne. Visst var den fin?!! Jag älskar den.
Speciellt för att den först och främst mest troligt inte kommer ses på någon annans barn.
Och för att Wilma blev så himla söt och fin i den!


Vad jag hatar folk som drar ner en.....

När man försöker att hålla sig stående hela tiden men måste kämpa med det på egen hand ska nån annan j*vel lyckas dra ner en.
Men som folk säger, bara att resa på sig igen.......

Hatar att vara där jag är. Blir trött och utbränd. Men jag hoppas att inget kommer kunna förstöra min fredag ialla fall. För då ska vi ha mys haloween med barnen och sen mest troligt utgång på nhotellet. Och vem spenderas dagen med? Jo min underbara Emma Blom!

Jag mår så dåligt då folk säger att man ska ta vara på tiden med sina små, och man tycker att man gör det. MEn ändå verkar det som om alla sitter som jag och upptäcker att "shit! Min lilla bebis är snart nio månader och jag som nyss kom hem från BB!"
Varför är det så här. Men sen när man väntar på andra saker och dom säger det kan ta ca 6 mån, ja då känns det som det är evigheter och man vill bara ge upp!

Men, här ska jag visa hur stor och fin min flicka har blivit!



Nyss hemkommen!



För bara nån vecka sen på pyssel mys hemma hos Emma.♥


RSS 2.0